Tuesday, December 13, 2011

Aku bahagia ni.

*ini post yang memang betul2 semangat ditulis!

Dulu kitorang sama2 sekelas dari form 1 until form 3.
Duduk pun sebelah2.
Aku rujuk dia, dia rujuk aku.

Sama2 bersaing dalam akademik.
Tapi, selalunya dialah menang haha.

Bila form 4, masing2 pun dah lain2 sekolah.
Dia masih setia dengan sekolah tu.
Tapi, kitorang masih contact.
Malah, parents kitorang kenal satu sama lain.
Dah kata rumah dekat2.

Lepas tu, bila habis sekolah, aku baru tahu apa itu tarbiyah.
Selama ni dok dengar je. haha.
Dan aku selalu mengharapkan kawan2 aku dulu pun dapat rasa apa yang aku rasa.
Lagi2 dia ni masuk KTT.
Semangat je nak kenal dengan akak2 dari KTT haha.

Aku selalu je tertanya2, macam mana dia kat situ.
Ada ke akak2 yang dapat memikat hati dia.

Tapi, tadi, lepas dia call aku, and dia ada sebut 'akak naqibah aku', 'usrah', etc...
Ya Allah! Syukurnya tak terkata. Gembira~~~~ sangat2!
Katanya,
"Aku rasa hidup aku lebih bermakna."

Terharu~~~~~sobs.

And, bila aku tahu dia dah dapat rasa jugak apa yang aku 'rasa' tu,
serius,
aku terasa nak jumpa dia sekarang jugak.!!
Rinduuuu sangat.
Terasa aku dengan dia ada satu ikatan lain.

Haha, rasa nak nangis.

ps : Barizah, kalau lah kau baca ni(aku akan pastikan kau baca haha), serius tetibe aku rindu kau lepas cakap dengan kau tadi. Aku tahu kau dapat rasa kebahagiaan aku walaupun mungkin kau lagi bahagia kat situ haha. Sekarang doakan kawan2 kita yang lain supaya dapat bersama2 dengan kita atas jalan ni.

4 comments:

insanmemburucintaNya said...

ati yg sgt sweet.alhamdulillah,,moga2 yea..

ati said...

:)

Barizah said...

uwaa~ trima kasih~ terharunya aku..~
ni buat lg smgt aku nk jumpa kau nih, nak cot-cet-cot-cet, nak buat plan. insyaAllah :D

izzati said...

yeah. aku ponnnnnnnnnnnnnnn,